• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Rola magnezu w diecie

Wszyscy jadamy wyrób piekarski. Każdy z nas na co dzień rano robi sobie wyborną kanapeczkę z warzywami, mięsem lub także serem i z masłem. Stosownie to nie wyobrażamy sobie tego by nie rozpocząć dnia od jakiejś bagietki, kromki chleba czy też bułki. Co takiego jest w pieczywie, że człowiek je zjada codzienni? Oczywiście musimy być świadomi ze właściwe pieczywo nie jest tanie oraz nie kupimy go w popularnych dyskontach spożywczych. Właściwy chleb jest tworzony na zakwasie chlebowym oraz po jednym dniu nie zamienia się w kupkę okruchów, ale przez tydzień może napełniać domowników swoim smakiem. Chleb jest pełen witamin z grupy B, posiada magnez ważny dla pracy układu nerwowego oraz błonnik z ananasem + cla. Należyty chleb nie powinien się psuć na następny dzień a perfekcyjny jest chleb zrobiony na mace żytniej lub orkiszowej, ponieważ ta właśnie mąka ma dużo miro i makro szczegółów znaczących dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie jest tajemnicą, że jedzenie chleba nie tuczy. Tuczy wyłącznie to, że jemy go za sporo oraz w nie dobry sposób wielokrotnie nakładając sobie na niego za mało warzyw i zdrowych tłuszczów natomiast za niemało majonezu oraz tłustego mięsa.

1. Przejdź dalej

2. Zobacz stronę

3. Przejdź do strony

4. Kliknij

5. Przejrzyj

Comments are closed.